lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 7: Pikkusuolaista glögin seuraan

Eilen itsenäisyyspäivänä herkuttelimme kahdella erilaisella tahnalla; kylmäsavuporo- ja kylmäsavulohitahnalla. Uskokaa tai älkää, suostuin syömään ensimmäistä kertaa poroa! Kylmäsavuporo oli mielestäni törkeän hyvää, lähinnä varmaan siksi, että se on niin ihanan suolaista... <3 Onhan se ihan kauheissa hinnoissa, varsinkin kun miettii, että meillä on pakkanen täynnä hirveä, josta voisi varmasti kans tehdä leikkelettä savustamalla sitä. Mutta pidetään savuporo siis sellaisena herkkuna, jota ei turhan usein tule nautittua...Onneksi aineksia jäi vielä yli, eli täytyy tänään tehdä uudelleen sama setti!

KYLMÄSAVULOHI- JA KYLMÄSAVUPOROTAHNAT




Kylmäsavulohitahna (kuvassa edessä)

  • noin 4 siivua kylmäsavulohta
  • 1tl kapriksia
  • ½ punasipuli
  • 100g creme fraichea
  • n,2rkl sitruunanmehua
  • mustapippuria
Silppua punasipuli pieneksi silpuksi ja silppua myös kaprikset. Pieni lohisiivut mahdollisimman pieneksi ja yhdistä kaikki ainekset. Mausta mustapippurilla. Anna maustua kylmässä tarjoiluun saakka.

Kylmäsavuporotahna (kuvassa takana)
  • noin 50g kylmäsavuporoa
  • ½ punasipuli
  • 50g mustapippuri-tillituorejuustoa
  • 1rkl creme fraichea
Silppua punasipuli ja kylmäsavuporo hienoksi. Yhdistä kaikki ainekset, sekoita hyvin ja anna maustua kylmässä tarjoiluun saakka. 


Nämä annokset ovat siis pieniä, meillä niistä söi kolme ihmistä. Tahnat olivat kyllä niin hyviä, että helposti määrät saisi tuplata, eikä silti varmaan jäisi ihan turhan paljon yli...


Meillä tahnoja naatiskeltiin sour cream&onion- makuisten ruissipsien, kuohuviinin ja voitaikinanyyttien kera...

Nyt me lähdemme pikkuhiljaa juhlimaan kahta suloista tyttölasta, hyvää lauantaina kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!